مقالات

چرا باید عایقکاری کنیم؟

امروزه به دلیل افزایش مصرف سوخت های فسیلی، بحث صرفه جویی و جلوگیری از مصرف بی رویه بسیار رایج است. یکی از راهکارهای کاهش هدر رفتن انرژی، عایقکاری ساختمان می باشد که به انواع مختلفی، دسته بندی می شود. ولی سوالی که ممکن است ذهن اغلب شما را درگیر کند این است که چرا باید عایقکاری کنیم؟ بهترین روش های عایقکاری شامل چه مواردی می شود؟ در این محتوا قصد داریم به این موضوع پرداخته و اطلاعات مفیدی را ارائه دهیم.

منظور از عایقکاری ساختمان چیست؟

تعریف عایق شامل مواردی است که مانع عبور جرم و انرژی شود. به موادی که به شکل پوششی بر روی سقف، کف و دیوارهای ساختمانی به کار برده می شوند، عایق می گویند. عایق های ساختمانی به موارد مختلفی دسته بندی شده و کاربردهای مختلفی دارند. به طور مثال، عایق صوتی در کنترل صدا و کاهش آلودگی صوتی کاربرد دارد. عایق رطوبتی نیز از ورود و خروج آب و رطوبت، جلوگیری می کند.

دلایل عایقکاری ساختمان

عایق در ساختمان، از نقش مهمی برخوردار است. بنابراین در پاسخ به این سوال که چرا باید عایقکاری کنیم، به موارد ذیل اشاره میکنیم.
●عایقکاری سبب کاهش اتلاف انرژی می شود.
●آلودگی صوتی را کاهش می دهد.
●از ساختمان در برابر حریق و آتش سوزی محافظت می کند.
●دوام و مقاومت سازه را افزایش می دهد.
●آسایش گرمایشی و سرمایشی را برای افراد فراهم می کند.

انواع عایقکاری ساختمان

عایقکاری ساختمان به روش ها و انواع مختلفی دسته بندی می شود که به چند مورد از مهمترین آن می پردازیم:
●عایق ایروفلکس: این نوع عایق، از لوله ها در برابر گرما و سرما، محافظت کرده و آنها را عایق بندی می کند. عایق ایروفلکس نوعی روکش می باشد که جنسی از پشم شیشه، پشم سنگ و یا الاستومری دارد.
●عایق پلی یوریا: نوع دیگری از عایقکاری، عایق پلی یوریا است که مقاومت بیشتری از بتن و فولاد دارد. همچنین قابلیت استفاده در محیط های مختلف را داشته و از پایداری بسیار خوبی برخوردار است. در مقابل شوک حرارتی نیز مقاومت بسیار خوبی دارد و ضد آب نیز می باشد. از جمله کاربردهای این نوع عایق شامل استفاده در کف پارکینگ ها، نیروگاه ها، پوشش پل و ریل، خطوط لوله مدفون، آب بندی استخرها و… می شود.
●پشم سنگ: نوعی از عایق حرارتی صوتی، عایق پشم سنگ است که یکی از بهترین گزینه ها برای عایقکاری به شمار می رود. این نوع عایق، از مقاومت مکانیکی بالایی برخوردار بوده و در حریق و آتش سوزی، کاربرد بسیار خوبی از خود نشان می دهد. همچنین به عنوان عایق صوتی در ساختمان و آپارتمان ها استفاده می شود و با کاربردش در سقف و دیوارها، میزان قابل توجهی از آلودگی صوتی را کاهش می دهد.
پشم سرامیک: یکی دیگر از بهترین عایق های نسوز، پشم سرامیک است که اشکال مختلفی مانند الیاف بافته شده، رولی، پتویی و… دارد. مقاومت بالا در برابر سایش و بسیاری از مواد شیمیایی، توانایی تحمل شوک حرارتی بالا و… از جمله ویژگی های این نوع عایق محسوب می شود.

مواد پلی یورتان چیست؟

از دیگر روش های عایقکاری ساختمان، استفاده از فوم و مواد پلی یورتان است. این نوع فوم در ساخت ساندویچ پانل نیز مورد استفاده قرار می گیرد. عایق های پلی یورتان، وزن بسیار سبکی داشته و توانایی اتصال مصالح بیشتری را به یکدیگر دارند. این نوع ساندویچ پانل، به وسیله دو نوع فوم پلی یورتان ساخته شده و میزان مقاومت متفاوتی در برابر آتش سوزی دارند. از ویژگی های ساندویچ پانل پلی یورتان میتوان به جلوگیری آن از ورود هوا، رطوبت و صدا اشاره کرد‌.
به طور کلی، ساندویچ پانل به نوعی از پوشش ساختمانی گفته می شود که در ساخت سازه های سبک و مقاوم کاربرد دارد. این نوع از پوشش ساختمانی به دو دسته دیواری و سقفی تقسیم می شود. از دیگر ویژگی های ساندویچ پانل پلی یورتان، انعطاف آن در طراحی بوده که سبب کاربردش در ساختن سازه های تازه و مناسب شده است.

کاربردهای ساندویچ پانل پلی یورتان

ساندویچ پانل دیواری بهره وری انرژی بسیار بالایی دارد و از این رو، از جهت خواص مکانیکی و حرارتی جزو بهترین ساندویچ پانل ها محسوب می شود. همچنین ساندویچ پانل پلی یورتان قابلیت تغییر خواص عایق بندی برای کاربری های مختلف را دارد. از جمله مهمترین این تغییرات شامل ایجاد پوشش ضد خوردگی، حالت ارتجاعی و لاستیکی و تبدیل به فومی محکم به عنوان عایقی بی نقص می شود.
بنابراین ساندویچ پانل از مزایا و کاربردهای بسیاری برخوردار بوده که سبب کارایی آن در محیط های ایزوله و استرلیزه شده است. علاوه بر این، در سردخانه ها، دفاتر، سالن ورزشی، صنایع برودتی، کانکس ها و… نیز استفاده می شود.

مزایای ساندویچ پانل پلی یورتان:

از جمله مزیت های ساندویچ پانل پلی یورتان، وزن سبک و دوام و عمر بالای آن است. علاوه بر این، عدم جذب مایعات و عدم خوردگی توسط حشرات از ویژگی های دیگر این نوع عایق به شمار می رود. لازم به ذکر است که در برابر آب و آتش نیز مقاومت بالایی دارد. ساندویچ پانل پلی یورتان را میتوانید به راحتی نصب و راه اندازی کرده و به دلیل تنوع بالایی که دارد، نوعی بر اساس سلیقه و نیاز خود تهیه کنید.

انواع ساندویچ پانل پلی یورتان

فوم عایق پلی یورتان به انواع انعطاف پذیر، سخت، نیمه سخت، درزگیر، بایند و… دسته بندی می شود‌. پلی یورتان نیز دو نوع پایه پلی استر و پایه پلی اتر را دارد. در ذیل به توضیحاتی در خصوص انواع ساندویچ پانل پلی یورتان می‌پردازیم:
●فوم پلی یورتان انعطاف پذیر: این نوع فوم در محصولات تجاری و مصرفی استفاده شده و در قسمت های نرم و انعطاف پذیر آنها به کار می رود‌. ملافه، مبلمان، پوشش فرش و… از جمله این موارد است. انعطاف پذیری، نرمی، ماندگاری و وزن سبک از جمله خصوصیات فوم پلی یورتان می باشد که جزو بهترین فوم های به کار رفته در ساندویچ پانل نیز محسوب می شود.
●فوم پلی یورتان سخت: یکی از عایق های محبوب، فوم پلی یورتان سخت است که تاثیر بسیار بالایی در کاهش هزینه های انرژی دارد. علاوه بر این، سبب حفظ دمای یکنواخت و کاهش سر و صدا در داخل منزل مسکونی می شود. بنابراین کاربردهای این نوع فوم در سقف، دیوار، پنجره های عایق و درب ها است.
●عایق پلی یورتان PUR: یکی از معروف ترین عایق های حرارتی به کار رفته در ساندویچ پانل، عایق پلی یورتان PUR است. این ساندویچ پانل از پلی یورتان جامد تهیه می شود. فوم عایق پلی یورتان نیز حاصل ترکیب پلیول، ایزوسیانات و گاز پف زا است.

تهران، واوان، بازارسوده، پلاک ۱۳
تلفن: 02166270022
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 

مشاوره رایگان

+989121797379