مقالات

انواع عایقکاری ساختمان
انواع عایقکاری ساختمان

 

عایق کاری ساختمان

عایق راهکاری بسیار ایده‌ال برای کاهش هزینه های گرمایشی و سرمایشی است و مصرف انرژی را به حد قابل توجهی کاهش میدهد.
عایق ها در انواع رطوبتی، حرارتی، صوتی و آتش دسته بندی میشوند و با توجه به نیاز، در ساختمان های مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.

کاربردعایقکاری

عایق ها جهت مقاوم سازی ساختمان در برابر سرما و گرما، رطوبت، حرارت و آلودگی های صوتی به‌کار میروند.
همچنین برخی از انواع عایق ها از نظر انرژی در جهت کاهش اتلاف انرژی، و برخی دیگر در جهت حفاظت در برابر آتش سوزی، افزایش دوام سازه، ایجاد آسایش سرمایشی و گرمایشی و کاهش آلودگی های صوتی نیز کاربرد دارند.

انواع عایق از نظر جنس

پشم شیشه:

عایق در برابر حرارت، سرما و گرما و صوت
وزن سبکی دارد و بار اضافه به سازه وارد نمیکند.
البته عدم مقاومت در برابر نم و رطوبت و ایجاد حساسیت از معایب پشم شیشه محسوب میشود.

پشم سنگ:

پشم سنگ عایق حرارت تا ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد میباشد؛ علاوه بر این، پشم سنگ ‌در برابر آتش و صوت نیز به صورت عایق عمل میکند.
این عایق در اشکال تخته ای، رولی، لحافی و پتویی به مصرف کنندگان عرضه می شود. عایق تخته ای برای سقف و دیوارها، عایق لحافی برای کف و عایق پتویی برای موتورخانه مورد استفاده قرار می گیرد.
ایجاد حساسیت تنفسی و پوستی از معایب این عایق به شمار میرود.

 فوم الاستومری:

این فوم خاصیت ارتجاعی دارد و عایق در برابر حرارت، رطوبت، صوت، سرما و گرما میباشد.
این فوم در مقایسه با پشم سنگ یا پشم شیشه قیمت بالاتری دارد اما به پوشش نیاز ندارد، دارای وزنی سبک است و قابلیت رنگ آمیزی دارد و میتوان از آن در مکان هایی که در معرض دید هستند استفاده نمود.
فوم الاستومری به صورت رولی با ضخامت ۶ الی ۵۰ میلی متر و لوله ای به قطر ۶ الی ۱۱۴ و طول ۲ متر در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
ایزوله سازی انواع چیلرها، بویلرها، تاسیسات ساختمانی، لوله پالایشگاه ها، مخزن ها و صنایع ساخت خودرو با فوم الاستومری انجام می شود.

فوم پلی استایرن:

این فوم یک عایق چند منظوره در حوزه‌ی ساختمان سازی میباشد که دارای وزنی سبک و مقاومت فشاری یکنواخت در تمام سطوح است و عایق مناسبی در برابر خزش و فشار بار به حساب می‌آید. همچنین بسیار مستحکم و مقاوم در ساخت دیوار ظاهر میشود و انتخابی مناسب برای مکان های مرطوب با دمای پایین میباشد.
هزینه ی چندانی ندارد و علاوه بر آن، دوستدار محیط زیست است و‌میتوان‌ آن را بازیافت نمود، این فوم ایجاد حساسیت نمیکند و با گذشت زمان تمام ویژگی های خود را حفظ میکند و تغییر شکل نمیدهد.
از این فوم به منظور ایزوله کاری دیوارها نظیر دیوار فونداسیون و دیوارهای دوجداره، انواع سقف ها نظیر سقف تیرچه بلوک و سقف کامپوزیت، ایزوله کاری کف، نمای ساختمان، سردخانه ها و ساخت ساندویچ پنل ها مورد استفاده قرار می گیرد.

فوم پلی یورتان:

این فوم در ابتدای تزریق به شکل کف است ولی بعد از چند دقیقه به جسمی سخت تبدیل میشود، در تمام حفره‌ها نفوذ کرده و آن‌ها را ایزوله میکند.
این فوم سبک وزن است و عایق در برابر مواد شیمیایی، اسیدی و آب میباشد.
علاوه بر آن، تغییرات آب و هوایی و یا ضربه آسیبی به پلی یورتان وارد نمی کنند. انعطاف پذیری این فوم به حدی بالاست که برای درزگیری شکاف های ساختمانی می توان از آن استفاده نمود.

ایزوگام:

ایزوگام عایق در برابر رطوبت و تغییرات آب و هوایی میباشد.
وزن ایزوگام سبک است و انعطاف پذیری آن بالا می باشد.
محصولی مناسب جهت عایق بندی سقف و کف مکان های مرطوب مانند سرویس بهداشتی:
نصب ایزوگام آسان است و در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد.
ایزوگام بر اساس مواد اولیه در انواع ایزوگام پلیمری و ایزوگام دمیده، بر اساس تعداد لایه به ایزوگام تک لایه و دو لایه و با توجه به روکش به انواع ایزوگام فویل دار، پودری، رنگی و سنگریزه ای تولید و در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.

عایق ایزوپل:

عایق در برابر آب و رطوبت.
ایزوله کاری با این محصول پلیمری به آسانی و با ابزارهای معمولی انجام می گیرد.
ایزوپل را نه تنها می توان برای پوشش پشت بام استفاده نمود، بلکه برای دیوارها نیز به کار برد. چسبندگی ایزوپل به سطح، بالاست؛ از این رو به راحتی و بدون هیچ مهارت خاصی اجرا می گردد.

آرت فلکس:

آرت فلکس از جمله سبک ترین، کم حجم ترین و کاربردی ترین عایق رطوبتی است که در کمترین زمان ممکن نصب می شود. انعطاف پذیری آرت فلکس بالاست و می توان آن را برای گوشه و کنار سطوح استفاده نمود.
قیمت عایق آرت فلکس به نسبت ایزوگام ارزان تر است. این محصول آب و رطوبت را جذب نمی کند.

رنگ نانو:

به دلیل استفاده از نانو ذرات در آن عایقی مقاوم در برابر حرارت با طول عمر بالا می باشد.
رنگ های نانو دوام بالایی دارند و تابش نور خورشید و تغییرات آب و هوایی کیفیت آن ها را پایین نخواهند آورد. قیمت رنگ نانو مناسب است و هزینه زیادی در بر نخواهد داشت.

عایق سفید بام:

عایق سفید بام نوعی عایق رطوبتی و حرارتی محسوب می شود که از نفوذ رطوبت و آب به سطح جلوگیری می کند. این نوع عایق با انعکاس دادن نور خورشید از گرم شدن سطح جلوگیری به عمل می آورد.
از این نوع عایق در آب بندی کلیه سطوح مانند پشت بام، حمام و سرویس بهداشتی، پی ساختمان ها، استخر و آسفالت استفاده می گردد.

یونولیت:

پنل‌های یونولیت از پلی استایرن ساخته می شوند و در مرحله سفت کاری ساختمان به منظور جلوگیری از عبور سر و صدا در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. یونولیت وزن بسیار سبکی دارد و بار اضافی بر ساختمان وارد نمی کند.
چگالی یونولیت بالاست و برای جذب صدا، ایده آل می باشد. اصولاً از یونولیت برای ایزوله کاری سقف و دیوارها استفاده می شود و نقش بسزایی در کاهش سر و صدا دارد.

فوم شانه تخم مرغی:

فوم شانه تخم مرغی از جمله فوم های ضد صوت است که برای کاهش میزان سر و صدا در یک مکان کاربرد دارد. شکل ظاهری این فوم ها که همانند شانه تخم مرغ است، نقش مهمی در جذب صوت ایفا می کند.
از این فوم های اسفنجی شکل اغلب برای ایزوله کاری مکان هایی مانند استودیوها که میزان صدا در آن ها بالاست استفاده می شود.

رزین ملامین:

رزین ملامین دارای چگالی بسیار کم و فاقد CFC می باشد و به دلیل قابلیت انعطاف پذیری بالایی که دارد به عنوان یک عایق صوتی و حرارتی مورد استفاده قرار می گیرد.

پلی ایزوسیانورات یا PIR:

ایزوسیانورات از استحکام بالایی برخوردار است و به طور گسترده در ایزوله کاری لوله کشی در دمای تبرید و متوسط، تجهیزات و تاسیسات صنایع پتروشیمی، گاز و فرایندهای صنعتی، وسایل حمل و نقل سردخانه دار، کانال کشی و لوله کشی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

فایبرگلاس:

فایبرگلاس آب و رطوبت را جذب می کند و خاصیت آبکش دارد. دمای کاری آن بسته به نوع و جنس، بین 191 تا 500 درجه سانتی گراد و چگالی آن بین 24 تا 96 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد. فایبرگلاس مقاومت فشاری ضعیفی دارد.

 پشم گوسفند:

از جمله عایق های جدید می باشد و افراد زیادی وجود دارند که از این محصول هیچ اطلاعی ندارند. این محصول طی مراحل و فرایندهایی به یک عایق قوی تبدیل و از هرگونه آلودگی و کثیفی پاک می شود.
این ماده سازگار با محیط زیست است و خاصیت تجزیه پذیری دارد. از این محصول در ایزوله کاری ساختمان های مسکونی و اداری استفاده می شود.

قیر:

استفاده از قیر در پشت بام ها و جاده ها باعث مقاومت سطح در برابر رطوبت و گرد و غبار می شود. همچنین قیر در برابر یخ زدگی، سرما، گرما، اسیدها و بازها و نیروهای کششی مقاومت خوبی دارد. قیر عمر طولانی دارد و از لحاظ قیمت، عایقی مقرون بصرفه می باشد.

قطران:

قطران همانند قیر، دانه های سنگی را به یکدیگر می چسباند، به همین دلیل در ایزوله کاری رطوبتی مورد استفاده قرار می گیرد.
قطران دارای مواد اسیدی است که در آب حل می شوند، به همین دلیل باید در استفاده از آن در راه سازی بسیار دقت کرد.

عایق رطوبتی ماستیک و درزبند:

ماستیک ها و درزبندها برای پرکردن و آب بندکردن درزها، منفذها و ترک ها و بر روی سطوح مختلفی مثل بتن، فلز، آسفالت و چوب، استفاده می شوند. ماستیک ها و درزبندها با استفاده از موادی مانند انواع قیرها، حلال ها، پلیمرها و رزین ها تولید و به دو صورت سرد یا گرم اجرا می شوند.
این ماستیک ها و درزبندها ویژگی های خوبی چون رطوبت ناپذیری، انعطاف پذیری، چسبندگی، مقاومت در برابر عوامل جوی و مواد شیمیایی را دارا می باشند.

عایق بندی ساختمان به روش P.I.F:

در ایزوله کردن ساختمان به روش P.I.F از انواع عایق های ساختمانی مانند پشم سنگ، پشم شیشه، فوم پلی استایرن، پلی یورتان و پلی اتیلن می توان استفاده نمود.
از مزایای استفاده از این روش می توان به بهره گیری از تمام کاربردهای عایق های مختلف اعم از صوتی، ضد حریق و حرارتی، اشاره کرد. اتصالات مورد استفاده در این روش از تنوع بالایی برخوردار می باشد.

چنمای ETICS:

به آن سیستم مرکب عایق حرارتی بیرونی نیز اطلاق می شود و نوعی نمای بیرونی برای صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد.
این سیستم، نمای عایقی است که بر روی انواع دیوار خارجی از جمله بتنی، چوبی و فلزی قابل اجرا می باشد. این سیستم نیازمند دیوار تکیه گاه می باشد که ایستایی مکانیکی لازم را فراهم کند.
سیستم اتیکس بر روی دیوارهای خارجی ساختمان یا زیر سقف اصلی ساختمان نصب و اجرا می شود.

چه جاهایی باید عایق کاری شوند؟

سقف ها: با عایق کاری سقف مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان بین ۳۵ تا ۴۵ درصد کاهش میابد.

دیوارهای خارجی: مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان حداقل ۱۵درصد کاهش پیدا میکند.

کف: با این کار، مصرف انرژی در زمستان تا ۵ درصد کاهش پیدا میکند.

لوله‌ های آب گرم: برای عایق کاری لوله‌های آب گرم میتوان از عایق های پتویی یا عایق های مخصوص لوله ها که به راحتی هم قابل نصب هستند استفاده نمود.

 

تهران، واوان، بازارسوده، پلاک ۱۳
تلفن: 02166270022
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 

مشاوره رایگان

+989121797379