مقالات

اجرای عایق‌کاری مخازن و لوله به صورت سرد و گرم


برای عایق‌کاری لوله ساختمان باید بهترین راهکار را جهت پیشگیری از اتلاف انرژی و مصرف سوخت انتخاب کنید. این فرایند نه تنها شامل عایق‌کردن لوله‌ها می‌شود بلکه شامل عایق‌کاری‌ دیگ مرکزی و مخزن حرارتی نیز خواهد شد.
درواقع با عایق‌کاری لوله‌های آب گرم و سرد می‌توانید مانع سرد شدن آب و مصرف سوخت اضافی شوید. همچنین می‌توانید از یخ‌زدگی آب در فصل زمستان جلوگیری کنید.
علاوه بر تمام نکات ذکر شده مهترین نکته حائز اهمیت این است که شما با عایق‌کاری می‌توانید از هزینه‌های سرسام آور قبض برق و گاز پیشگیری کنید و مانع هزینه های اضافی دیگر شوید.
با عایق‌کاری لوله‌های منازل، گرمای تولید شده از سیستم حرارت مرکزی را به محل‌های مختلف مانند: سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه، شوفاژ‌ها منتقل می‌کنید.
در این مقاله قصد داریم شما را با عایق‌کاری مخازن گرم و سرد آشنا کنیم پس تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.

انواع عایق‌کاری لوله در ساختمان


امروزه عایق‌ها در انواع متنوعی طراحی و تولید می‌شوند که از مهمترین ان‌ها می توان به عایق رطوبتی، عایق حرارتی، عایق هدایت حرارتی، عایق همرفت حرارتی و عایق تششعی اشاره کرد. لوله آب نیز دارای انواع مختلفی چون: عایق نانو پلیمر، عایق‌های رطوبتی و حرارتی دارند.
ابتدا به معرفی عایق‌ها و عایق‌بندی می‌پردازیم:

اجرای عایق‌کاری مخازن و لوله به صورت سرد و گرم

عایق‌های رطوبتی


عایق‌های رطوبتی از نفوذ نم و رطوبت از دیوار ساختمان در داخل ساختمان جلوگیری می‌کند. از مهمترین کاربرد عایق رطوبتی می‌توان به قیراندود شده مانند کاغذ، مواد لاستیکی، گونی، پلاستیکی ‌اشاره کرد.

عایق حرارتی


عایق‌های حرارتی برای جلوگیری از هدر رفتن گرما و حرارت مورد استفاده قرار میگیرد.
شما می‌توانید با استفاده از این عایق ضریب هدایت حرارتی را به طرز موثری کاهش داده و از هدر رفتن انرژی جلوگیری می‌کند.
عایق‌های حرارتی موادی مقاوم به گرما هستند که مهمترین کاربردهای آن شامل عایق‌بندی لوله آب گرم، عایق‌بندی مخازن مانند ابگرمکن، عایق‌بندی دیگ موتورخانه، عایق‌کردن پکیچ، کانال‌ها، کوره‌های هوای گرم و هواساز می‌باشد.

انواع عایق حرارتی


اگر بخواهیم در مورد انواع عایق حرارتی بگوییم باید بدانید: گرما به روش هدایت، همرفت، و تابش منتقل می‌شود و عایق‌های حرارتی هم شامل سه دسته عایق هدایت حرارتی، عایق تششعی، عایق همرفتی حرارتی ساخته می‌شوند. در روش عایق هدایتی گرما از طریق تماس با اجسام منتقل می‌شود. پس عایق‌های حرارتی در مقابل گرما، مصالح مقاوم هستند که از مهمترین آن‌ها می‌توان به پشم شیشه ( کاغذی، آلمیونیمی، قیراندودی و...) پشم معدنی، پشم سنگ، عایق قالبی اشاره شود.
در روش‌های دیگر یعنی روش همرفتی و تابش گرما به یک محیط گازی انتقال میابد و عایق‌های آن متناسب با این روش طراحی و تولید می‌شوند. عایق‌های تششعی از جذب تابش بر روی جسم جلوگیری می‌کنند و موجب منعکس شدن تابش خواهند شد. مهمترین عایق‌های تششعی شامل مواردی همچون: عایق پشم شیشه، پشم سنگ و پشم معدنی با روکش آلمینیومی می‌شود.

عایق‌ها انواع مختلف دیگری هم دارند که از مهمترین نوع آن‌ها می‌توان به عایق پتویی و قطعه‌ای اشاره کرد. درواقع عایق پتوی برای مخازن و لوله‌ها مورد استفاده قرار میگیرد و بیشتر از موادی مانند پشم سنگ، پشم شیشه، پشم چوب، پشم سرباره، پشم حیوانات در ساخت آن استفاده می‌کنند.
عایق‌های قطعه‌ای نوع دیگر عایق هستند که از پوشش کاغذی تشکیل شده و طول کمتری در مقایسه به نوع پتویی دارند. عایق‌های قطعه‌ای بیش‌تر برای عایق‌کاری فاصله میان دیوار‌ها و پشت مصالح کاربرد دارند.

اجرای عایق‌کاری مخازن و لوله به صورت سرد و گرم

چرا لوله‌های آب گرم را عایق می‌کنیم؟


زیرا با استفاده از عایق لوله شما می‌توانید دمای آب را کاهش دهید و در نهایت سبب صرفه جویی در مصرف سوخت شوید. در صورتی که لوله‌های آب گرم منزل خود را عایق نکرده‌اید حتما زودتر اقدام به این کار کنید زیرا عایق‌کاری آب در زمان هدایت در لوله‌های آب گرم پس از مدتی سرد شده و ناچارا شما مجبور به مصرف سوخت بیشتر خواهید شد.
عایق‌کاری حرارتی لوله‌های آب گرم می‌تواند ۲ الی ۴ درجه آب را گرم‌تر نگه دارد و بدون افت به محل برساند.
این روش در زمانی که فاصله میان مخزن حرارتی و محل مصرف زیاد باشد از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر لوله‌های آب گرم خانه در معرض هوای سرد قرار گیرد و یا مصرف آب گرم شما افزایش پیدا کند باید هرچه زودتر برای عایق‌کاری لوله‌های منزل اقدام نمایید.

نحوه عایق‌کردن لوله‌های آب گرم


لوله‌های آب گرم را می‌توان هم به روش روکار و هم به روش توکار عایق ‌کنند. در روش روکار شما لوله را در بیرون یا داخل ساختمان نصب می‌کنید اما در روش توکار شما لوله را دفن کرده و آن را در داخل مکان‌هایی همچون: داخل کانال، شافت، و سقف کاذب نصب می‌کنید.
به‌ طور کلی برای عایق‌کردن لوله‌‌های آب باید مراحل زیر طی شود:
برای شروع کار سطح لوله‌های آب را از هر ماده خارجی یا مصالح کاملا پاک کنید و سپس بر روی لوله‌های سیستم گرم کننده دو دفعه ضدزنگ بزنید. پس از خشک شدن ضدزنگ‌ها لوله‌های توکار را عایق کنید.

عایق کردن لوله‌ها برای فصل سرما


لوله‌ها برای پیشگیری از هدر رفتن انرژی و حفظ دمای آن عایق می‌شوند. همچنین با عایق‌کاری مانع از یخ زدگی لوله‌های ساختمان در روز‌های سرد سال همچون زمستان می‌شوید. با سرد شدن ناگهانی هوا امکان دارد لوله‌های منزل شما بر اثر سرما منبسط شده و یخ بزنند و بر اثر فشاری که در اثر سرما به لوله وارد می‌شود سبب ترکیدن لوله می‌شود.

اجرای عایق‌کاری مخازن و لوله به صورت سرد و گرم

عایق‌کاری لوله آب سرد


لوله‌های آب سرد هم مانند لوله‌های آب گرم نیاز به عایق‌کاری دارند تا گرم نشوند و شبنم بر روی ان‌ها ننشیند. درواقع شما با عایق‌کردن لوله آب سرد‌ می‌توانید آب را در دمای زیر ۲۰ درجه نگه‌دارید.

عایق‌کردن لوله‌های توکار


برای عایق‌کردن لوله‌های توکار باید ان‌ها را با عایق پشم شیشه یا عایق پشم سنگ پتویی بپوشانید. سپس یک مفتول گالواهمه یا عایق ۱ میلی‌متری را بر روی لوله بپیچید.

 

عایق‌کردن لوله‌های روکار


برای این کار می‌توانید از سه روش استفاده کنید: در روش اول مانند عایق به روش توکار فرایند عایق‌کاری را انجام دهید و در نهایت آن را رنگ‌آمیزی کنید. در روش دوم پس از تمیز کردن و زدن ضدزنگ به لوله‌ها باید ان‌ها را با عایق‌ از پیش ساخته‌ عایق کنید. درواقع عایق‌های از پیش ساخته‌ دارای روکش کاغذی هستند که بیش‌تر برای عایق‌کردن لوله‌های خارج از ساختمان استفاده می‌شوند.
در روش سوم از عایق‌های از پیش ساخته‌ای که روکش ندارند استفاده کنید و سپس روی آن را با ورق المینیوم یا ورق گالوانیزه بپوشانید. برای عایق‌کردن لوله‌های آب گرم باید عایق شما از جنس گالواهمه باشد تا آب مصرفی شما برگشت کند.


کلام اخر


در این مقاله سعی کردیم شما را با کارایی عایق در لوله‌های آب گرم و سرد منازل آشنا کنیم تا شما بتوانید با عایق‌کاری به روش‌های گوناگون همچون توکار و روکار از اتلاف انرژی و آسیب به لوله جلوگیری کنید. همچنین با عایق‌کاری از پرداخت هزینه‌های سرسام آور پول آب و برق و گاز جلوگیری خواهید کرد.

تهران، واوان، بازارسوده، پلاک ۱۳
تلفن: 02166270022
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 

مشاوره رایگان

+989121797379